iMac. Beauty & beest!

Apple lanceerde een gloednieuwe iMac-reeks. Met voor het eerst tot wel 8-core Intel-processors van de negende generatie en krachtige Vega-graphics, waardoor de rekensnelheid en de grafische snelheid aanzienlijk toenemen. Zowel gewone als professionele gebruikers zullen goed merken dat iMac alle dagelijkse taken én veeleisende professionele bewerkingen sneller uitvoert. Dankzij de optelsom van verbeterde prestaties, het schitterende Retina-display, het slanke all-in-one design, de stille werking, de snelle opslag en geheugen, de moderne connectiviteit en macOS Mojave is iMac de beste desktopcomputer ter wereld.


Tot 8-core Intel-processors van de negende generatie


In alle iMacs zijn de processors vernieuwd, waardoor de iMac merkbaar sneller presteert bij allerlei dagelijkse taken, zoals foto’s bewerken, veeleisende games spelen, muziek componeren of zelfs een film maken. De 21,5-inch iMac heeft nu een quad-core processor van de achtste generatie, en voor het eerst 6-core processors, die de prestaties met wel 60% opschroeven. De 27-inch iMac heeft nu voor het eerst 6-core en 8-core processors van de negende generatie, waarmee deze tot 2,4 keer zo snel is.


Voor het eerst Radeon Pro Vega-graphics in iMac


De 21,5-inch iMac heeft nu Radeon Pro Vega-graphics, waardoor de grafische prestaties tot 80% sneller zijn geworden. De grafische prestaties van de 27-inch iMac met Radeon Pro Vega zijn nu tot 50% sneller, wat ideaal is voor professionals die hoge eisen stellen aan de graphics, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van 3D-content, het bewerken van video’s met complexe effecten of het ontwerpen van games in hoge resolutie.


Beste Retina 4K- en 5K-displays


Met tot 14,7 miljoen pixels, 1 miljard kleuren, een helderheid van 500 nits, brede P3-kleurweergave en een ongelooflijke kijkhoek is het Retina-display van iMac geweldig om mee te werken. Door al die pixels ziet tekst eruit als een gedrukte pagina, zijn foto’s nog scherper en gedetailleerder en kan 4K-video in volledige resolutie worden bewerkt.