Apple’s grootste update’s ooit!

Apple liet z'n developers vanavond kennismaken met de grootste software-updates ooit voor iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV.


iOS 14 en iPadOS krijgen een pak nieuwe functies en zorgen voor nog meer overzicht in apps. Zo kan je het beginscherm compleet personaliseren met handige widgets. De Mac verlaat geleidelijk aan het Intel-platform en stapt over op Apple silicon, een nieuwe generatie van chips die nog krachtiger zijn en het mogelijk maken om apps van je iPhone en iPad ook op Mac te draaien. Apple is overigens niet aan zijn proefstuk toe met processors. iPhone en iPad hebben al geruime tijd eigen Apple-chips, die hen ettelijke keren sneller en beter maakt dan hun concurrenten. Dit najaar maakt alvast macOS Big Sur zijn opwachting, een nieuwe versie van het Mac-besturingssysteem met een compleet nieuwe look en feel, om nog sneller en beter met je Mac te werken. Privacy en veiligheid staan centraal in alle updates, van iOS tot macOS. Nieuwe zoekfuncties maken je Apple device nog handiger.


watchOS zal nieuwe sportfuncties bevatten en heeft voortaan slaapanalyse. watchOS valt overigens meer dan ooit te personaliseren. Er was ook nieuws over AirPods: via een nieuwe firmware-update zullen je AirPods weten als je een ander device in gebruik neemt. Superhandig: je hoeft dus niet langer je AirPods manueel te koppelen met je Mac of iPad als je overstapt van je iPhone. En AirPods Pro maakt nog een veel grotere sprong met een home cinema-ervaring.
0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven